Vacature psychotherapeut/psycholoog/kinderpsychiater

Psycholoog, psychotherapeut / (gezins)psycholoog / kinderpsychiater

We zijn op zoek naar een toffe collega: psychotherapeut / (gezins)psycholoog die deeltijds of voltijds ons team wil vervolledigen. Of ben je een kinderpsychiater die graag therapeutisch werkt, dan ben je ook welkom voor een verkennend gesprek. Je werkt graag met kinderen van lagere schoolleeftijd, jongeren en ouders. Als je interesse hebt om in onze praktijk te komen werken dan maken we graag kennis met jou. We zijn nieuwsgierig naar jouw ideeën over het werken met kinderen en hun context. Wij staan ervoor open om samen te bekijken hoe een samenwerking er kan uitzien. Daarnaast is ook het praktisch luik (aantal uren, dag(en) in de week,…) bespreekbaar.

Team groepspraktijk De Parelvissers

Groepspraktijk de Parelvissers is een gezellige, huiselijke multidisciplinaire groepspraktijk in Blanden, vlakbij Leuven. Wij werken met kinderen en jongeren met psychische en/of ontwikkelingsproblemen. Bij de Parelvissers houden we van een positieve en vertrouwelijke sfeer, waarin  kinderen en ouders zich snel thuis voelen.  Naast de moeilijkheden die ze ervaren, focussen we ons ook op wat er goed gaat: de krachten, de parels. Door het inzetten van die parels helpen we jongeren om zich weer goed in hun vel te voelen. Naast het kind, de jongere, de ouders… zetten we ook in op het sociaal netwerk, omdat we weten dat ook daar krachten liggen die helpend kunnen zijn.

Samenwerken in de praktijk

Het team van de Parelvissers bestaat uit collega's die gepassioneerd met jongeren werken. Wij zijn een gedreven team waar ook veel ruimte is voor humor. We hebben intussen allemaal verschillende jaren ervaring. Kinderpsychiater Jan Umans, kinderpsychologe Karlijn Declerck, psychotherapeute Tania Van Woensel en ergo- en psychotherapeut Toon Van Soom richten zich op kinderen, jongeren en gezinnen die moeilijkheden ondervinden op psychosociaal vlak. De logopedisten, Kim Meulemans en Helena Decrop en de psychomotorisch therapeut, Manon Vandebeeck, begeleiden kinderen die moeilijkheden ondervinden op school, op vlak van lezen, schrijven, motoriek,…

Profiel

Wat heb je nodig?

 • Ervaring met gezinnen en kinderen van lagere schoolleeftijd en jongeren
 • Diploma van (kinder)psycholoog of kinderpsychiater
 • Bijkomende therapieopleiding
 • Affiniteit voor teamwerk met kinderen van lagere schoolleeftijd en jongeren met psychiatrische problemen

Contract

Zelfstandige activiteit, onbepaalde duur, deel- of voltijds (in samenspraak te bepalen)

Plaats tewerkstelling

Groepspraktijk de Parelvissers, Haasroodsestraat 6, 3052 Blanden (Bij Leuven)

Aanbod

 • Zelfstandige activiteit (hoofd- of bijberoep) voor meerdere momenten per week.
 • Eigen beheer van agenda.
 • Een tof team van enthousiaste, creatieve en gedreven collega’s met ervaring.
 • Intervisiemomenten waarbij we leren van elkaar.
 • Ruimte om eigen professionele interesses en ideeën vorm te geven.
 • De praktijk is gezellig en kindvriendelijk ingericht.
 • De praktijk is vlot bereikbaar, met de fiets vanuit Leuven, kortbij de E40, buiten het centrum van Leuven. Er is steeds privéparking beschikbaar.

Starten kan snel... of in de loop van 2022. En als jij onze geknipte kandidaat bent, kan starten ook in de loop van 2023. De startdatum bepalen we in samenspraak. We plannen de eerste kennismakingsgesprekken wel al eind juni 2022. Dus laat je interesse zeker blijken.

Solliciteren

Heb je zin om op korte of lange termijn met ons samen te werken ? Gelieve dan je CV en motivatiebrief voor  15 juni door te sturen naar toon@deparelvissers.be.

Meer info: toon@deparelvissers.be of Toon Van Soom: 0498 85 16 96