Leren typen, voor kinderen vanaf 8 jaar (zomercursus 2020)

Inhoud

Kunnen typen is hoe langer hoe meer noodzakelijk, in het secundair onderwijs, als je verder studeert... Ook op de lagere school kan het al handig zijn.  TypTien is een unieke methode speciaal ontwikkeld voor kinderen om gemakkelijker te leren typen met tien vingers. 

Alle kinderen kunnen leren typen met deze methode, ook kinderen met  fijnmotorische problemen, dyspraxie of zelfs dyslexie kunnen er binnen een klassieke methode met tijdsdruk al eens valkuilen opduiken. Er worden meerdere leerkanalen tegelijkertijd aangesproken (auditief, visueel, motorisch-tactiel, geheugen, redeneren ...) om zo de letterposities te ontdekken, de vingerverplaatsing te oefenen en uiteindelijk het blind typen te automatiseren. Dit aan de hand van versjes en verhaaltjes, kleuren, figuurtjes, spelletjes en zonder tijdsdruk. 

Iedereen die vlot wil leren typen is welkom in de leuke TypTien lesjes.

Voor wie?

Alle kinderen vanaf 8 jaar. De methode is anders dan de klassieke methodes en dus ook goed voor kinderen met handvaardigheidsproblemen, schrijfproblemen, dyslexie, AD(H)D, ASS, automatisatieproblemen of andere leerproblemen.

Wil jij graag blind kunnen typen en dit op een snelle manier met je tien vingers samen? Lukt het niet goed via de klassieke manier of wil je het gewoon op een leuke speelse manier aanleren? Dan is TypTien iets voor jou.

Door wie?

Manon Vandebeeck, pediatrisch kinesist en psychomotorisch therapeute in onze praktijk.

Plaats en tijdstip

Groepspraktijk de Parelvissers
Haasroodsestraat 6, 3052 Blanden

Vanaf 27 juli 2020, 2 x per week: telkens één uur op maandag en één uur op vrijdag (met uitzondering van de laatste week waar de sessies op dinsdag en op zaterdag
doorgaan) en één afsluitende sessie op woensdag 30 september.

Data: 27/07, 31/07, 3/08, 7/08, 10/08, 14/08, 17/08, 21/08, 25/08 (di), 29/08 (za) en afsluitende sessie op woe 30 september.

Het uur wordt in samenspraak met de ingeschreven deelnemers afgesproken. Dit kan in de voormiddag of 's avonds, wat best past voor de deelnemers.

Maatregel corona:

Om veilig les te kunnen geven: We maken een groepje van maximaal 4 personen, we zitten in een ruim lokaal zodat er voldoende afstand mogelijk is. De lesgever zal een mondmasker dragen en we vragen ook om eigen laptop en indien mogelijk toetsenbord mee te brengen. Als je kind ziek is, kan het niet naar de cursus komen en zorgen we voor oefeningen voor thuis.

 


Enkele sfeerbeelden van de vorige cursus

Foto's op de website worden alleen gepubliceerd met toestemming van ouders en kinderen.

    

 

 

 

 

 

Kostprijs

Voor de volledige cursus van 11 lessen van telkens 60 minuten betaal je €199.

Inclusief in deze prijs zit het werkboekje met de versjes, verhaaltjes, invuloefeningen en ideetjes voor thuisoefeningen.

Schrijf hier in

Meer info?

Manon Vandebeeck: op 0493/71 29 56 of manon@deparelvissers.be


Wens je op de hoogte te blijven van andere activiteiten bij de Parelvissers?

Ik wens op de hoogte te blijven